TR - EN

46. Ulusal Fizyoloji Kongresi

46. Ulusal Fizyoloji Kongresi

08 Ekim – 10 Ekim 2021

 

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Tüm dünyada yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle geçen yıl düzenlemeyi planladığımız Türk Fizyolojik Bilimleri Derneği 46. Ulusal Fizyoloji Kongresini gerçekleştiremedik. Salgın koşullarında kalıcı bir iyileşme görülmediği için, bu yıl 46. Ulusal Fizyoloji Kongresi 8-10 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrim içi (on-line) olarak yapılacaktır.

Kongrelerimizde önceki yıllarda ulaşılmış olan bilimsel düzeyin, dijital ortamda da sürdürülebilmesi için çaba göstermekteyiz. Bu amaçla fizyolojik bilimlerin farklı alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve birikimlerini etkili biçimde paylaşabilecekleri dijital bir ortam oluşturmayı planlamaktayız. Kongremizde konferans, panel, sempozyum, sözel ve poster bildirileri yer alacaktır. Kongre programı, konuşmacılar ve kongre ile ilgili diğer bilgiler kongre web sayfasından sizlere duyurulacaktır.

Bu kongremizde, dijital ortam avantajı kullanılarak, hakemlerimizin uygun gördüğü sözel sunum sayısının artırılması düşünülmektedir. Kongrelerde sunulacak olan poster bildirileri, pdf formatında poster sunumu olarak yer alacaktır. Posterler için isteğe bağlı olarak 5 dakikalık sözlü sunum videosuna da yer verilecektir. Kongrede yer almasını istediğiniz konu ve bilim insanları ile organize etmeyi düşündüğünüz panel ve sempozyum konularını Kongre Düzenleme Kurulu’na iletebilirsiniz. Geleneksel en iyi poster, sözlü sunum ve genç araştırıcı ödülleri bu yıl da verilecektir.

“Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 46. Ulusal Fizyoloji kongresi’nde” sunulan çalışmaların “İngilizce Özetleri”, SCI tarafından taranan ve 2020 yılı etki değeri 5,5 olan “Acta Physiologica” dergisinde, “Türkçe özetleri” ise kongre kitapçığında yayımlanacaktır. Kongreye gönderilen ancak kongrede sunulmayan İngilizce ve Türkçe özetler, “kongrede sunulmamıştır” ibaresiyle yer alacaktır.

Siz değerli meslektaşlarımızı ve genç akademisyenlerimizi 8-10 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrim içi düzenleyeceğimiz uluslararası katılımlı, 46. Ulusal Fizyoloji Kongresi’nde görmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtir, saygılar sunarız.

Bir sonraki kongreyi, bir araya gelebilmeyi sabırsızlıkla beklediğimiz sağlıklı günlerde, yüz yüze yapmak ümidiyle…


Kongre Düzenleme Kurulu Adına
Prof. Dr. Erdal AĞAR
Kongre Başkanı